YogaTalks retreats

Retreat 12-14 april 2024

Yogahelg med temat – kärlesfull vänlighet

I april är det dags igen, för femte gången. Vi träffas på underbart vackra Himladal strax utanför Göteborg. Där finns vacker natur, himmelskt god mat och ett fantastiskt tillfälle att släppa vardagen. Ingrid, vår värd,  lagar underbart god vegetarisk mat till oss, vi yogar i gamla traktorgaraget som idag är en härlig yogasal, och vi bor i det som var Ingrids mormors hus. Naturen inbjuder till promenader och kanske sjön lockar till ett bad.

Yogan blir en variation från riktigt lugn stilla till svettig fysisk. Meditationerna hjälper oss att stanna upp och vara i nuet. Vi kommer att meditera både stillasittande och i rörelse. De guidade samtalen är ett fantastiskt tillfälle att lyssna, reflektera och dela, i det trygga rummet som Josefine och Stefan håller.

Inga förkunskaper av yoga eller meditation krävs, bara nyfikenhet.

Människor i en mysig yogasal med levande ljus

Praktisk information

Vad du behöver ha med dig:

 • Bekväma kläder att röra dig i inne och ute

Vad det är bra om du har med dig:

 • Yogamatta (finns även att låna)
 • Lakan och handduk (finns även att hyra för 150 kr)

Tips om vad du mer kan packa ner:

 • Badkläder om du vill bada i sjön
 • Anteckningsbok om du vill skriva eller rita

Vad som ingår:

 • Alla aktiviteter
 • Alla underbara vegetariska måltider (två middag, två frukost, tre lunch, samt fika, frukt och snacks)
 • Logi (några enbäddsrum och några flerbäddsrum)

Pris

 • 4500 kr ordinarie pris
 • Delbetalning möjlig
 • Låginkomsttagare (t.ex. arbetssökande, studenter, pensionärer) kontakta oss för möjlighet till reducerat pris

Program

Under fredag, lördag och söndag bjuds på många aktiviteter. Du väljer själv hur mycket du är med på utgående från vad du behöver. Du får gärna lämna mobilen i tryggt förvar med oss för att verkligen koppla ur.

Vi kanske behöver ändra i programmet, men start och sluttid ligger fast. Om du inte kan komma ifrån vardagen till fredag lunch går det bra att komma på kvällen.

Fredag

13:00 Lunch
14:30 Meditation och Yoga
18:00 Middag
20:00 Kvällsprogram

Lördag

7:00 Meditation och Yoga 

9:00 Frukost

10:30 Aktivitet

13:00 Lunch

15:00 Egentid eller aktivitet

18:00 Middag 

20:00 Kvällsprogram

 

Söndag

7:00 Meditation och Yoga 

9:00 Frukost 

10:30 Aktivitet

13:00 Lunch 

14:00 Avslutning

15:00 Hemfärd

Dina guider

Stefan

Yoga och meditationslärare

Under helgen guidar jag dig i yoga och meditation. Till vardags håll jag yoga på gym och egen regi så jag är van att anpassa passen så det både passar nybörjare och de med yogavana.

Sedan jobbar jag också med IT och har lång erfarenhet som chef och ledare. Det har gett mig möjlighet att få coacha och leda både individer och grupper genom flera olika förändringsprojekt. Det ger mig trygghet att leda gruppen under helgen

En man som siter med korslagda ben på en yogamatta och tittar in i kameran

Josefine

Yogalärare och meditationslärare

Jag välkomnar dig till mina dynamiska och grundande klasser. Min resa med yoga och meditation startade 2009 och har sedan utvecklas från självlärd till certifierad yogalärare i klassisk hatha, meditation och yinyoga. Med över 13 års erfarenhet av yoga och passion för personlig utveckling önskar jag dela glädje och kunskap för att guida och hjälpa dig på din resa; rörelse och stillhet med andetaget som kompass.

Jag har erfarenhet från och arbetar med studios, festivaler, ambassadörskap och co-working spaces runtom i världen och skapar sessioner anpassade för både nybörjare och mer erfarna utövare. När solen gått ner hittar du mig titt som tätt spelandes musik inom technons breda värld. Sedan hösten 2023 driver jag PrehabGBG på Lindholmen. Jag har en grundlös törst att fundera, analysera och lära nytt.

Utforska tidigare retreats

Retreat 2023

Våren 2023

Josefine och Stefan håller sitt andra retreat ihop på Himladal. Under tre dagar yoga vi väldigt mycket, äter god mat, badar bastu och badar i sjön.

De tio deltagarna blev snabbt en härlig grupp och flera deltagare håll fortfarande kontakten. Det fanns både både tid för ensam stillhet och tjôtig gemenskap.

Yogaklass

Retreat 2022

Vi höll vårt första retreat ihop och vilken härlig helg vi hade. Josefine och Stefan kompletterar varandra och skapar tillsammans tre underbara dagar. Men vi hade inte kunna skapa tre underbara dagar utan de fantastiska deltagarna som var modig och bjöd på sig själva och utmanade sig i allt från yoga till eftersnack.

Yogaklass

Retreat 2021

När pandemin börjar gå mot sitt slut kan vi åter träffas. Stefan bjuder in till ett mindre retreat på temat YogaTalks, yoga med eftersnack. Vid detta tillfället blir det ett retreat enbart för män.

Yoga, eftersnack och samvaro varvades under helgen. Flera av oss fick mersmak och längtade tillbaka till Himladal redan innan vi sagt hej då.